De Franse top amazone Penelope Leprevost heeft in eigen land de Global Champions Tour Grand Prix gewonnen. Met 4 combinaties, waaronder Maikel van der Vleuten, bleven ze na twee omlopen over voor de barrage. Tijdens de jump-off werd flink gestreden, maar uiteindelijk was het Leprevost met de 10-jarige Ratina d’la Rousserie die als laatste starter de hoofprijs in de wacht sleept. Vorige week werd het duo nog achtste in de Grand Prix van St. Tropez, nu snelt het duo in 36.86 seconden naar de overwinning. De Zweed Rolf-Goran Bengtsson en Casall Ask was met een tijd van 37.82 seconden nét wat sneller als GCT klassements leider Luciana Diniz en Fit For Fun 13, die in 37.97 seconden de derde plaats pakt. Maikel van der Vleuten zet met VDL Groep Arera C werderom een fraaie prestatie neer. Met de tienjarige Indoctro nakomeling springt van der Vleuten in het basis parcours twee maal een zeer mooie foutloze ronde. Tijdens de barrage gaat het duo niet zo hard als de rest en finisht in  39.97 seconden op de vierde plaats. De top vijf werd compleet gemaakt door Sheikh Ali Bin Khalid Al Thani. Hij mist in het zadel van First Devision op een haar na de barrage na een geweldige tweede omloop met één tijdsfout. Naast Van der Vleuten kwam Gerco Schröder ook aan de start voor Nederland. Samen met Glock's Zaranza had de springruiter uit Tubbergen negen strafpunten in de eerste omloop. Kijk hier voor alle resultaten. 11406955_10200636096420239_3931145380618472094_n