De Rolex Grand Prix in Genève is net afgelopen. Het werd een nagelbijter van formaat. De 40 deelnemende combinaties kregen een pittig basisparcours voorgeschoteld, maar uiteindelijk slaagden er toch 16 combinaties in om een foutloze eerste ronde af te leggen. De barrage met 16 deelnemers werd dan ook een thriller van formaat. Niels Bruynseels moest met Cas de Liberte (v. Crakcy Z) als eerste de ring in en hij zette meteen de druk op de andere deelnemers door een snelle foutloze ronde af te leggen. Uiteindelijk resulteerde zijn 40,52 seconden in een zesde plaats. De winst ging naar Pedro Veniss. De Braziliaan nam veel risico en draaide erg scherp naar de muur, waardoor hij veel tijd won. Hij slaagde er uiteindelijk in om de tijd van Bruysneels met bijna drie seconden te verbeteren. Op die manier schreef hij de Grand Prix op zijn naam met zijn 12-jarige Quabri de L'Isle (v. Kannan). De tweede plaats ging naar Olivier Philippaerts. Hij ging er vanaf de eerste hindernis hard tegenaan, maar schoot uiteindelijk net geen halve seconde te kort om de tijd van Veniss te kloppen. Hij eindigde zo met H&M Legend Of Love (v. Landzauber) op de tweede plaats. De bronzen medaille ging naar de Brit Scott Brash. Hij kwam met Ursuala XII (v. Ahorn) als laatste in de ring, maar ook hij slaagde er niet in om Veniss en Philippaerts nog te kloppen. Hij finishte in 39,41 seconden. Kevin Staut eindigde met Reveur du Hurtebis HDC (v. Kahsmir van Schuttershof) op de vierde plaats. Hij legde een foutloze barrage af in 40,04 seconden. Rolf-Göran Bengtsson en Casall ASK (v. Caretino 2) eindigden op de vijfde plaats met een tijd van 40,39 seconden. Ook onze landgenoot Harrie Smolders haalde de barrage. Hij sprong met Don VHP Z (v. Diamant de Semilly) in 41,31 seconden naar de zevende plaats. Voor tweevoudig winnaars Steve Guerdat en de 15-jarige Nino des Buissonnets (v. Kannan) was er een twaalfde plaats. Ook zij haalden de barrage. Het was de laatste keer dat dit duo op het allerhoogste niveau in de ring verscheen. Klik hier voor de resultaten