Deze week wordt op de "Real Club de Polo de Barcelona" de finale van de Nations Cup afgewerkt. De beste ruiters en paarden uit de wereld strijden er vanaf donderdag om die felbegeerde beker.

België gaat er zijn titel verdedigen met een sterk team, maar als zij die titel willen verlengen zullen ze moeten afrekenen met onder meer de Britten die op hun sterkst naar Barcelona afreizen. In het Britse team hebben zij de nieuwe Olympische kampioenen combinatie Nick Skelton met Big Star en de winnaar van de Grote Prijs in Calgary, Scott Brash met Ursula XII. Het Franse Olympische kampioenen team doet opnieuw beroep op haar vier kampioenen ruiters met Philippe Rozier, Penelope Leprevost, Kevin Staut en Roger Yves Bost.

Daniel Deusser doet in Rio beroep op First Class van Eeckelghem, maar ook op een opmerkelijke andere troef. Hij zal er Geisha van Orshof aan de start brengen. De merrie werd precies een jaar geleden door Stephex Stables verkocht aan Wesley Newlands. "Ik coach Wesley al een tijdje en ze heeft mij gevraagd om Geisha eens mee te nemen op wedstrijd." aldus Deusser.

Het Nederlandse team heeft ook nog enkele wijzigingen ondergaan. Zowel Maikel van der Vleuten, Harrie Smolders als Gerco Schroder laten hun toppers Verdi, Emerald en London op stal staan. Hun vervangers zijn Salomon en Delina voor van der Vleuten, Cicero II en Crespo PK Z voor Smolders & Glock's Lausunge voor Schroder. Dubbeldam doet in Barcelona beroep op Carusso LS La Silla. Ruben Romp zijn sterke prestaties leverden hem ook een ticket voor deze finale op. Hij neemt Audi's Dimple en Audi's Teavanta II CZ mee naar Spanje.