Stephan Conter zijn achtertuin in Wolvertem was vanmiddag volledig volgelopen voor de 5 sterren Grote Prijs van de Brussels Stephex Masters. Voor het publiek was het zoeken naar een goed plekje om de "Rolex Grand Prix presented by Audi" te kunnen volgen. Zij zagen 13 combinaties zich plaatsen voor de barrage, waaronder vier Belgen. De Duitse amazone Janne Friederike Meyer mocht daarin de spits afbijten met de 10-jarige BWP merrie Goja 27 (v. Wandor van de Mispelaere). Zij namen meteen de leiding na een foutloze rit in een tijd van 49:00 seconden. Het duo zou finaal op de derde plaats eindigen. Nadien was het even wachten op een nieuwe foutloze combinatie. Uiteindelijk was het Niels Bruynseels, die op vrijdagavond al op een magistrale wijze de 1m50 rubriek won, die nu alweer een snelle ronde wist neer te zetten. Met de 10-jarige Z-gefokte Cas de Liberte (v. Cracky Z) van Wim Malisart ging hij door de finish in een snelle tijd van 46:53 seconden. Niels ziet zijn bankrekening na deze overwinning aandikken met 50.251 euro. niels_bruynseels_cas_de_liberte Voormalig Olympisch kampioen Steve Guerdat wist ook foutloos te blijven, maar zijn tijd van 47:56 seconden was net niet snel genoeg om te winnen met de 10-jarige Bianca (v. Balou du Rouet), zij moesten tevreden zijn met een tweede plaats. Als laatste kwam Stephex Stables ruiter Daniel Deusser in de piste met de 12-jarige BWP merrie Equita van 't Zorgvliet (v. Cassini I). Begin juli won het duo nog de Grote Prijs van Knokke Hippique. Zij hadden ook nu weer een snelle tijd van 45:85 seconden neergezet, maar een springfout op de Rolex dubbelsprong leverde hen 4 strafpunten en een vierde plaats op. Laura Kraut nam de vijfde plaats voor haar rekening met de KWPN merrie Cavalia (v. Vingino). Pieter Devos (Dream of India Greenfield) en Nicola Philippaerts (Bisquet Balou C) werden zesde en zevende. niels_bruynseels_cas_de_liberte-jpg_3 Klik hier voor de uitslag.