Hoewel er redelijk wat regen uit de lucht viel in de Amerikaanse Johnstown in Ohio werd er stevig gestreden tijdens de internationale CSI3* Split Rock Jumping Tour. In de 1.45m speed proef sprong Andrew Ramsay naar de overwinning met de 10-jarige KWPN-merrie, Cocq A Doodle. In het zadel van Roosje Brouwer's voormalige Tolan R-dochter klokte Ramsay foutloos af in 60,17 seconden. Ramsay en Cocq A Doodle vormen reeds ruim één jaar een duo. "Ze is gewoon fantastisch," vertelt Ramsay. "Ze is een vechter. Ze is steeds gefocust op de volgende hindernis. Echt een 'schatje' om te rijden. Mijn plan was haar vandaag gewoon wat te laten doen, haar vertrouwd laten maken met de omgeving zodat we kunnen toewerken naar het einde van de week."

Emanuel Andrade volgde op de tweede plaats op de rug van Bon Jovi. Samen met de 11-jarige KWPN-ruin uit VDL Groep Verdi TN x VDL Corland stopte Andrade de tijd in 60,44 seconden.
Olympisch goud-winnaar,  Peter Wylde volgde op de derde plaats met  de eveneens KWPN-gefokte, Aimee (Solitair x Silvio II). Het duo stond geruime tijd aan de leiding van het klassement maar moest uiteindelijk Ramsay en Andrade voor zich dulden.
Belgische paarden  in de 1.40m proef
In de 1.40m Junior/amateur proef sprong sprong Marion Scott Head naar de overwinning met Poker Face M. Heel wat ruiters hadden het moeilijk met het parcours van Olaf Petersen. Enkel Scott en Eugenio Garza hielden het foutloos. Garza zadelde daarbij de El Milagro's Victer Finn DH Z op. De Belgische zoon van Va-Vite werd in het verleden uitgebracht door Jos Verlooy.