In de prachtige stad Barcelona werd zonet de kwalificatie ronde voor de super finale van de Furusiyya FEI Nations Cup verreden. Daarin kwamen achttien landen aan de start. De beste acht landen konden zich kwalificeren voor de super finale van zaterdagavond.

De overwinning in deze kwalificatie proef was voor drie landen die op nul strafpunten eindigden. Zowel België, Duitsland als Amerika deelden de eerste plaats. Met een totaal van vier strafpunten eindigden de Britten, Zwitsers en Italianen op de derde plaats. Nederland en Ierland konden zich met acht strafpunten nipt plaatsen op een gedeeltelijke zevende plaats. Brazilië haalde eveneens acht strafpunten, maar door een tragere tijd missen zij de super finale.

Voor België begon Nicola Philippaerts met Bisquet Balou C (v. Balou du Rouet) met een pechfoutje op de Longines oxer, hindernis 6. Niels Bruynseels en Cas de Liberte Z (v. Cracky Z), begin deze maand nog winnaars van de 5 sterren Grote Prijs in Wolvertem, deden wat er van hen verwacht werd en dat was foutloos blijven. Hetzelfde resultaat kregen we even later ook van het Olympische duo, Jerome Guery en Grand Cru van de Rozenberg (v. Malito de Reve). Gregory Wathelet mocht met Coree (v. Cornet Obolensky) als allerlaatste starter in de ring komen. Zij lieten fantastische dingen zien en bleven ook foutloos.

maikel_van_der_vleuten_vdl_groep_arera_c_barcelona_16

Voor Nederland wisten slechts twee combinaties foutloos te blijven. Dit waren Harrie Smolders met Emerald N.O.P. (v. Diamant de Semilly) en Gerco Schröder die met zijn Glock's London een magistrale ronde weet neer te zetten. De Nabab de Reve nakomeling bewijst hiermee volledig terug te zijn op topniveau. Helaas wisten Maikel van der Vleuten met VDL Groep Arera C (v. Indoctro) en Jeroen Dubbeldam met Carusso Ls La Silla (v. Portofino 46) niet van het hout te blijven en kregen beide combinaties acht strafpunten tegen. Het bracht het Nederlandse team op een zevende plaats, waarmee ze zaterdag met de teller op nul mogen gaan deelnemen in de finale.

De Olympische kampioenen uit Frankrijk zijn uitgeschakeld. Hun eerste starter Philippe Rozier zette meteen de negatieve toon door verschillende springfouten te krijgen met Rahotep de Toscane.

De nieuwe individuele Olympische kampioenen Nick Skelton en Big Star wisten wel foutloos te blijven en gaan door naar de super finale met het Britse team.

Klik hier voor alle resultaten.

jeroen_dubbeldam_carusso_ls_la_silla_barcelona_16