In Wenen werd zonet de Grote Prijs van de Global Champions Tour afgewerkt. Na de eerste omloop stonden er nog 17 combinaties op nul strafpunten. Uiteindelijk werd dat cijfer voor de barrage herleid naar 11 deelnemers.

De Duitse amazone in vorm Janne Friederike Meyer nam daarin meteen de leiding met haar 10-jarige BWP ruin Goja (v. Wandor van de Mispelaere), maar hun tijd van 39:68 seconden bleek op het einde toch niet voldoende te zijn, waardoor zij op de tweede plaats eindigden.

Het was een andere combinatie in vorm, Marcus Ehning en de 11-jarige Westfaalse hengst Comme il Faut (v. Cornet Obolensky) die uiteindeiljk wonnen in een tijd van 38:67 seconden. Afgelopen zondag wonnen zij in Paderborn nog een 3 sterren Grote Prijs. Na een druk dekseizoen is de hengst sinds kort weer in de ring aan het werk te zien. Hij had maar een 4-tal wedstrijden nodig om weer op het hoogste niveau mee te draaien.

Op de derde plaats kregen we met Simon Delestre en Chesall Zimequest (v. Casall) nog een duo dat aan een ijzersterk seizoen bezig is. Maikel van der Vleuten en VDL Groep Arera C (v. Indoctro) eindigden op de vierde plaats. Voor Luciana Diniz en Winningmood (v. Darco) was er een vijfde plaats.

Klik hier voor de uitslag.