In Lanaken verzekerde Dries Dekkers een Belgisch getint podium in de 1.50m CSI3* Grand Prix. Uiteindelijk draaide het uit op een herkansing met vijf combinaties in deze Grote Prijs. Lars Kersten scoorde zowel in deze Grand Prix als bij de U25 ruiters.
QUICK RESULTS 1. Penelope Leprévost - Gfe Excalibur de la tour Vidal 2. Niklas Betz - Contan 2 3. Dries Dekkers - D&J Havanna
Twee duo's werkten de barrage foutloos af. Daarbij klokte de Franse amazone, Pénélope Leprévost het snelste af. Samen met de  9-jarige hengst Gfe Excalibur de la Tour Videl (v. Ugano Sitte) schreef de amazone zo de overwinning op haar naam. Als laatste combinatie sprongen Niklas Betz en Contan 2 (v. Contact Me) naar de tweede plaats. Met zes strafpunten in de barrage eindigde Dries Dekkers en zijn voor BWP -gekeurde hengst D&J Havanna (v. Griseldi) op de derde plaats. De top vijf werd vervolledigd met Guy Williams (Cicero II, v. Cicero Z van Paemel) en Lars Kersten (Dobbey, v. VDL Zirocco Blue). Hendrik-Jan Schuttert volgde op de zesde plaats. Schuttert volgde met Expensive (Unaniem) na één tijdsfout in de basis. Opnieuw Lars Kersten. De 1.45m U25 Grote Prijs kwam op naam van Louis Le Grelle. De Belgische springruiter wist als enige de herkansing foutloos af te werken met zijn Larimar 7-zoon, Leicester. Ook in deze Grand Prix liet Lars Kersten van zich horen. De Nederlander stuurde zijn 10-jarige Dora de Ness (Nabab de Reve) naar de zevende stek. Klik hier voor de uitslag.