Na de zesjarige paarden was het tijd voor de zevenjarige paarden in het Azelhof te Lier. In deze finale was Kristaps Neretnieks de snelste om rond de barrage te gaan met Cornet's Spirit (v. Cornet Obolensky) in 38.65 seconden. De twee wonnen al verschillende CSI1* proeven in Polen en behaalde de derde plaats in Oliva vorig jaar. Cornet's Spirit werd in Duitsland gefokt door Simone Konopka. De tweede plaats was voor Wilm Vermeir die Kiadora (v. Diadora) bereed en de klok stopte in 39.44 seconden. De top drie werd aangevuld door Thomas Van Minnebruggen die onder het zadel Koshin de Muze (v. Vigo D'Arsouilles) had. De twee gingen door de finish in 41.53 seconden. De vierde plaats was voor Gilles Thomas, hij bereed Konak (v. Nabab de Reve) en zette de chrono op 42.23 seconden. Joe Clee kwam op de vijfde plaats te staan met Hennesy in 42.15 seconden.

Voor de finale van de zevenjarige paarden was er de finale van de zesjarige paarden. Na een winst op donderdag was het terug Joris Vergauwen die de overwinning op zijn naam mag schrijven. Hij bereed F – La Belle Z een Zangersheide merrie van Golden Hawk waarmee hij ook in Lanaken bij de vijfjarige paarden won. Hij ging foutloos door de barrage in 39.52 seconden.

De tweede plaats was voor Jan de Pauw met Crystal de Lau die door de eindmeet ging in 40.92 seconden. De top drie werd vervolledigd door Ive Tonet. Hij bereed Givoli (v. Darco) en zette de chrono op 42.34 seconden.

De Zweed Hendrik Von Eckermann nam de vierde plaats voor zijn rekening met Campina Junior (v. Campino 51) in een tijd van 42.50 seconden. Dirk Demeersman sprong met Luigi (v. Arko III) naar de vijfde plaats in een foutloze barrage van 42.94 seconden.

Klik hier voor alle resultaten.