Kevin Staut is zojuist, met miniem verschil, de winnaar geworden van de Rolex Grand Prix in Den Bosch tijdens Indoor Brabant. In het zware basis parcours, dat parcoursbouwer Louis Konickx had neergezet, wisten slechts vijf van de 39 combinaties zich te plaatsen voor de jump-off. De eerste lijn van hindernis twee naar drie, waar veel fouten gemaakt werden, speelde een grote rol in het technisch voorwaartse parcours waar veel power en controle geëist werd. Tot ruim halverwege de proef lijkt het er op dat het een Franse jump-off ging worden. Wanneer pas in de 21ste rit Joe Clee zich voegt bij Penelope Levrost en Kevin Staut, die tot dan toe de enigste foutloze waren. Later komen daar nog bij het Ierse top talent Betram Allen en de Duitse Marco Kutcher. [caption id="attachment_55971" align="aligncenter" width="563"] Albert Voorn, die vandaag voor het laatste internationaal starte met Tobalio, eindigde als beste Nedelander op de 12e plaats[/caption]

Hoewel Nederland met een sterk team van start ging voor de grote prijs, weet geen een van hen door te komen tot de jump-off. Rabobank talent Sjaak Sleijderink die foutloos was tot de laatste sprong was wellicht het dichtste bij. Jur Vrieling en Albert Voorn noteert halverwege het parcours een balk en noteert zich daarmee als beste Nederlanders, op plaats 12 en 13.

In een spannende jump-off voert Levrost de druk op door eerste starter direct een sterke foutloze rit neer te zetten met Nice Stephanie (v. Cardento) in 43.11 seconden, uiteindelijk goed voor de derde plaats. Landgenoot Kevin Staut start als tweede en zet met de super snelle KWPN-er Silvana HDC (v. Corland) een fenomenale tijd van 42.96 op de klok. Marco Kutcher mag als laatste van start met de Westfaler Cornet's Cristallo (v. Cornet Obolensky) en komt dan net te kort. In een bloedstollende rit komt de ruiter uit Duitsland één honderdste te kort voor de winst, waardoor deze genoegen moet nemen met de tweede plaats. Bekijk hier de volledige uitslagen.