Afelopen vrijdag wou was het geen geslaagde dag in Falsterbo voor het Nederlandse team, maar het overige weekend weet Nederland dit goed te maken door goed te presteren in verschillende rubrieken. Zo ook  Jur Vrieling die gister schreef  al de Derby op zijn naam scheeft met  Zavall VDL (v. Cassall) en vanmiddag een mooie derde plek in de CSI5* Grand Prix met VDL Zirocco Blue N.O.P weet te behalen. De winst bleef in Zweden met Alexander Zettermann.
In de "winning round" mochten elf combinaties van start, waaronder de twee gelukkige vierfouters David Will en Ashley Bond. Als derde starter is het Alexander Zettermann die met Cafino (v. Cardento) voor thuispubliek een tijd neer zet van 47.44 seconden waar niemand aan weet te tippen. Alleen David Will zet een snellere tijd neer met Mic Mac du Tillard (v. Cruising), maar door de springfout in de eerste ronde zal de Duitser uiteindelijk vierde worden.
De Duister Andre Thieme die een voortreffelijke wedstrijd rijdt met Contanga (v. Catoki) zet een foutloze rit van 50.20 seconden neer. En is daarmee net 15 honderdste sneller dan Vrieling die met Zirocco Blue in 50.35 over de eindstreep kont. Catherina Offel maakt met Quebracho Semilly een springfout in de winning round en sluit daarmee de top vijf af. Bart Bles had een ongelukkige balk  Lord Sandro DDH en mocht daarom de winning round niet starten, uiteindelijk eindigt hij hiermee op de twaalfde plaats. Capetown (v. Oklund ) overkwam met Wout-Jan van der Schans hezelfde, en word achtiende. Kijk hier voor alle resultaten.