Het leek er even op dat de afsluitende Grand Prix bij Manege Bartels zijn winnaar had gevonden toen local Hendrik-Jan Schuttert een bijna onklopbare tijd op het scorebord zette met zijn Balboa Hs (v. Tygo). Maar uiteindelijk was het Marc Houtzager en de merrie Sterrehof´s Bylou die er met de winst vandoor gingen, terwijl Martin Dinesen  Neergaard uit Denemarken als derde eindigde. Vooraf gaf Wereldkampioen en Europees kampioen Jeroen Dubbeldam tijdens de "public coursewalk" al aan dat er een pittig parcours stond vanmiddag in Marienheem. En er werden dan ook vele fouten werden op onder andere de driesprong,  nummer tien een grote brede oxer en de laatste lijn met langs de kant gebouwde dubbelsprong. Elf van de 57 combinaties wisten wel foutloos te blijven over de uitdaging die parcoursbouwern Jos Brinkman had neergezet en gingen strijden om het ere metaal in de Roelofsen Raalte Grand Prix. Als derde starter zette Schuttert en zijn KWPN ruin de waanzinnige tijd van 33.62 seconden op de klok. Het leek dan ook gedaan toen top ruiters als Maikel van der Vleuten en Henrick van Eckermann zich stuk  beten op de tijd van de ruiter uit Ommen. Maar het antwoord kwam van Houtzager die de altijd snelle dochter van Phin Phin gezadeld had.  Het duo ging als een veertje door het parcours en hadden zelfs nog tijd over om in de laatste lijn even in te houden om zo juiste afstand naar de sprong te krijgen. Het resultaat: een foutloze rit in 32.45 seconden, ruim een seconden sneller als Schuttert. Op de derde plaats finishte de Deen Martin Dinesen  Neergaard die met Christoph Columbus (v. Carisma) in 34.79 seconden Van der Vleuten en VDL Groep Idi Utopia voor bleef. Kijk hier voor alle resultaten.