Zojuist was het de Colombiaan Carlos Enrique Lopez Lizarazo die in een weergaloze rit de concurrentie voorbleef in de Preis des Hessischen Ministerpräsidenten te Wiesbaden. De Duitse Eva bitter reed ook snel en werd met kleine afstand tweede. Terwijl Marc Houtzager en Calimero (v. Quidam de Revel) in een zeer fraaie en tevens snelle rit derde werden.

Er werd flink gestreden in de 1.50m speedproef die als kwalificatie telde voor de Grote Prijs van morgen. En even zag het er naar uit dat het een Nederlandse winst ging worden toen Houtzager en de Quidam de Revel ruin een zeer snelle rit van exact 40 seconden op de klok zette. Toen kwam echter Carlos Enrique Lopez Lizarazo met de op snelheid getrainde Admara 2 in de ring. Het duo zette vanaf het begin flink aan en halvewege het parcours schakkelde de Columbiaan nog een versnelling bij om uiteindelijk in 38.74 seconden aan de finish te komen.

Onder toeziend oog van thuispubliek maakte Eva Bitter het nog spannend om de eindzege toen ze in het zadel bij Perigueux (v. Perpignon) op een snellere tijd leek af te gaan. Toch werd het net geen Duitse overwinning omdat de amazone met een tijd van 38.79 seconden slechts vijf honderste te kort kwam.

Hans-Dieter Dreher werd met Theodore Manciais (v.  Kashmir aan't Schuttershof) vierde, terwijl Olivier Philippaerts en Gitania VG (v. Cicero) de top vijf compleet maakte. Kijk hier voor alle resultaten.