Deze ochtend is in Rome de Grote Prijs van de Global Champions Tour hernomen nadat deze gisteren werd stopgezet na 4 combinaties wegens de hevige regenval.

Na de twee omlopen wisten er zeven combinaties zich te plaatsen voor de barrage. De top zes bleef daarin nog eens foutloos en de snelste daarvan was Euro Horse ruiter Harrie Smolders (FEI nr. 15) met de 12-jarige Diamant de Semilly-zoon Don VHP Z. Zij wonnen in een tijd van 33:11 seconden. Dit leverde hen een geldsom op van 129.327 euro.

Simon Delestre (FEI nr. 3) en de 11-jarige Holsteiner ruin Chesall Zimequest (v. Casall), die vrijdag ook al wonnen, eindigden als laatste starters in 34:00 seconden op de tweede plaats. Met Maikel van der Vleuten (FEI nr. 34) zagen we nog een tweede Nederlander op het podium. Hij reed de 11-jarige KWPN'er VDL Groep Arera C (v. Indoctro) naar de derde plaats in 34:07 seconden.

Jan Tops zijn ruiter, de Italiaan Alberto Zorzi (FEI nr. 113), werd vierde met de 11-jarige BWP'er Fair Light van 't Heike (v. Vigo d'Arsouilles). Rolf Goran Bengstsson (FEI nr. 10) eindigde op de vijfde plaats met zijn 17-jarige hengst Casall Ask (v. Caretino).