In Shangai viel zonet de ontknoping van de LGCT Grand Prix. In de 1.60m proef wisten 12 combinaties zich te plaatsen voor de barrage. Gregory Wathelet stond geruime tijd aan de leiding met zijn Cornet Obolensky-merrie Coree. Het duo reed het verkorte parcours rond in 37,91 seconden. Deze positie wist Wathelet te behouden tot het einde en zo komt de titel op zijn naam te staan. Ben Maher deed een verwoede poging om de leiding over te nemen. In het zadel van Explosion W (Chacco-Blue) klokte hij af in 38,55 seconden en bleef zo net achter Whatelet. De eerdere winnaar van de tweede ronde van GCL werkte in deze grand prix het podium af, Daniel Deusser klokte met Tobago Z (Tangelo vd Zuuthoeve) in 39,11 seconden. Sheikhh Ali A Thani strandde net naast het podium af met Carolina (Colman). De top vijf werd vervolledigd door Scott Brash met Hello Shelby (Stolzenberg). Harrie Smolders finisthe met Don VHP Z (DIamant de Semilly) net buitenn de top vijf op de zesde plaats. Meteen opgevolgd door Maikel van der Vleuten met Idi Utopia (Quasimodo Z). Klik hier voor de resultaten.