Op de CSIO van Barcelona werd deze ochtend als openingsrubriek de ‘Coca Cola Trophy’ verreden. Over een hoogte van 1.45m streden 80 ruiters tegen de klok voor de overwinning. We kregen verschillende nieuwe leiders gedurende de proef, maar uiteindelijk was het de Italiaan Gianni Govoni die won met de 13-jarige AES merrie Winn Winn (v. Chin Chin). Zij kwamen door de finish in een snelle tijd van 51:73 seconden. Deze overwinning leverde hen een geldprijs op van 8.118 euro.

De Fransman Mathieu Billot behaalde een tweede plaats (53:92) met de 11-jarige Selle Francais ruin Radja des Fontaines (v. Hurlevent de Breka). Vice-Europees kampioen Gregory Wathelet reed de 12-jarige BWP hengst Eldorado van het Vijverhof (v. Thunder van de Zuuthoeve) naar een derde plaats in 54:97 seconden.

De Australiër James Paterson Robinson volgde in 55:01 seconden op de vierde plaats met de KWPN merrie Daylinde (v. Zirocco Blue VDL). Op de vijfde plaats kregen we met Nicola Philippaerts een tweede Belg in de prijsuitreiking. Hij kon hiervoor rekenen op de 11-jarige BWP hengst H&M Forever D’Arco Ter Linden (v. Darco).

Beste Nederlandse resultaat kwam van Maikel van der Vleuten die met zijn 10-jarige Salomon (v. Stolzenberg) op een 22ste plaats eindigde. Zij bleven foutloos met een tijd van 66.11 seconden.

Om 16 uur strijden zeventien landen teams voor een plaatsje in de super finale van de Nations Cup zaterdagavond.