Tijdens de Violette WEF Challenge Cup Round 10 was het een zeer spannende barrage. Parcoursbouwer Michel Vaillancourt zette een parcours voor 78 starters waarvan er slechts 21 foutloos konden blijven. De snelste van deze combinaties was Darragh Kenny die met Gasper Van Den Doorn (v. Calvaro), die nog maar enkele weken in zijn bezit is, naar de winst reed in een tijd van 38,13 seconden.

"Ik nam een bocht die niemand anders  heeft genomen in deze rubriek" zei Kenny over zijn overwinning. "Ik keek naar enkele combinaties en ik bleef kijken vanuit de inrij piste en ik dacht ergens een draai gezien te hebben. Eenmaal in de ring werd dit vermoeden bevestigd en besloot ik ervoor te gaan." "Gasper is een paard dat nooit zal stoppen, dus om deze bocht tot een goed einde te brengen was mijn enige job de juiste afstand te rijden. Voor de rest deed ik wat hetzelfde dan de andere, zonder die bocht was het me niet gelukt."

Op de tweede plaats zagen we Marilyn Little met Clearwater (v. Clearway) door de finish gaan in een tijd van 40,05 seconden. Jimmy Torano was dan weer foutloos en snel met Betagravin (v. Quasimodo Z) in een tijd van 40,14 seconden. Dit was goed voor een derde plaats.

Stephanie Macieira (BRA) en Random Pleasure, 12-jarige SF merrie uit For Pleasure (41,26 seconden) en Eve Jobs en Tiny Toon Semilly, een 10-jarige Diamant de Semilly, (41,65 seconden) vervolledigden de top 5.

Voor volledige resultaten klik hier