In het Portugese Vilamoura is vandaag de eerste week van de Vilamoura Champions Tour gestart. Tot en met 16 oktober zullen op deze locatie bijna dagelijks verschillende proeven gereden worden. Vandaag stond er meteen een Longines Ranking proef op het programma.

Johnny Pals wist zich meteen te klasseren met een achtste plaats. Met A Lee Spring Power (v. Argentinus) kwalificeerde hij zich voor de barrage en ook hierin bleef hij foutloos in een tijd van 39.08 seconden. In juli was er ook al een zevende plaats voor deze combinatie in Falsterbo.

De overwinning in deze proef over een hoogte van 1.45m met barrage ging naar de Brit Ben Maher. Met de twaalfjarige ruin Aristo Z (v. Andiamo) was hij in een tijd van 35.49 seconden bijna een seconde sneller dan de Mexicaan Santiago Lambre. Lambre zadelde voor deze GP-kwalificatie de Balou du Rouet-nakomeling Bond Lover op. Met deze bruine ruin kwam hij door de chrono in 36.37 seconden en eindigde hij zo op een tweede plaats. De Italiaanse ruiter Luca Maria Moneta werd derde met de vijftienjarige Neptune Brecourt (v. Cumano). Zij bleven foutloos in een tijd van 36.96 seconden.

Op zowel de vierde als de vijfde plaats zagen we de Braziliaan Felipe Ramos Guimato. Hij wist met zijn twee paarden bij exact dezelfde tijd te rijden. Met Zenzero (v. Kashmir van Schuttershof) kwam hij door de finish in een tijd van 37.21 seconden en met Goodtimes Van'T Lozerhof (v. Kashmir Van Schuttershof) in 37.22 seconden.

Klik hier voor de resultaten.