Alsharbatly zit duidelijk niet stil en investeert in de toekomst. De 41-jarige ruiter afkomstig van Saoedi-Arabië heeft al paarden als Kannabis van de Bucxtale (v. Contact van de Heffinck) onder zijn management en voegde daar recent Big Star Jr K Z (v. Big Star) en Pius Schwizer's Ambrosio d'Alcy (v. Cabdula du Tillard) aan toe.

Schwizer ziet nu ook een tweede paard zijn stal verlaten richting Alsharbatly en geeft de teugels van Casallino door. De twaalfjarige ruin is een zoon van Casall en sprong recent nog twee keer naar het podium onder Schwizer, waaronder naar winst in de 3* rubriek van Nancy (FRA). 

Daarnaast is Dancing Wolf O.L ook een nieuwe troef van de Saoedi-Arabische ruiter. De elfjarige hengst is een zoon van Mylord Carthago en was sinds eind 2020 te zien onder het zadel van Trevor Breen. De Ier leidde hem op van de jonge paarden rubrieken tot op 4*-niveau. Het nieuw gevormde duo kwam aan de start in de 5* 1.45m rubriek van Stockholm en sprong er al meteen foutloos naar de tweede plaats in een toch wel moeilijke rubriek waar slechts vijf foutloze combinaties uit de bus kwamen.


Bron: Equnews

Foto©: Photography by Jeanine