Tijdens een geanimeerde bijeenkomst van de sportfora in het Nationaal Hippisch Centrum in Ermelo kwamen ruim honderd actieve paardensporters bijeen. Zij maken deel uit van een van deze nieuwe organen die de KNHS het afgelopen jaar in het leven heeft geroepen, met als doel de ontwikkeling van de paardensport te laten plaatsvinden vanuit de kern; de beoefenaars. In de sportfora wordt gekeken naar de hele breedte van de paardensport, van instroom tot topniveau. Doel van deze startbijeenkomst was niet alleen om elkaar beter te leren kennen, maar ook om kennis te delen en samen na te denken over de ontwikkeling van de totale hippische sport.

Sport leuker maken

In een inspirerende opening gaf KNHS bestuurslid Erna Bronsvoort aan dat de forumleden de KNHS zijn en dat die positie verantwoordelijkheden met zich meebrengt. "Adel verplicht", vatte Bronsvoort samen. Zij gaf de aanwezigen een heldere opdracht mee: hoe maken we samen de sport leuker? Op luchthartige wijze werd de aanwezigen door jongleeract 'More balls than most' de kunst van het loslaten en het omgaan met veranderingen duidelijk gemaakt. Overzicht houden, kritisch kijken naar eigen handelen, veel ballen tegelijk in de lucht houden en genieten van ontwikkeling zijn thema’s die overduidelijk zijn verbonden aan de Kunst van het jongleren. Tot slot werd de groep in vieren opgedeeld en was er tijd voor discussie met de centrale vraag: hoe maken we de paardensport leuker? De thema’s recreatiesport, jeugd en team- en verenigingssporten kwamen hier ook aan de orde.

Nieuwe voorzitter enduranceforum

Er zijn fora voor dressuur, springen, recreatiesport, aangespannen sport, voltige, mennen, eventing, reining en endurance. Van het enduranceforum was ook de vorige week door het KNHS Bestuur benoemde voorzitter Wendy van den Barselaar aanwezig. Van den Barselaar, die vele jaren lid is geweest van de KNHS Ledenraad en het Recreatiesportforum, wil een actieve bijdrage leveren aan de positieve ontwikkeling van de Endurancesport in Nederland. [video id="zmx-XPUYy-g" type="youtube"]