Al in de dagen voorafgaand aan de veiling bleek dat er grote belangstelling was voor de 49 veilingkandidaten. Op de belangrijkste particuliere paardenveiling van het jaar bracht een springpaard de hoofdprijs op: De Oldenburgse merrie Londina PS (Carembar de Muze (London) - Chacco-Blue) was al succesvol in internationale youngster-touren op 1,45 m niveau en is direct verwant aan de internationale crack Toulago. De kopers uit Zwitserland waren jubelend toen de zevenjarige merrie voor 1.950.000 euro werd afgeslagen.

De Fürstenball - Sir Donnerhall I zoon Fürst Bayram verliet het P.S.I. Auction Centre als het meest gezochte dressuurpaard. Uitgerust met indrukwekkende gangen marcheerde de imposante vijfjarige Oldenburgse staatskampioen voor 1.700.000 euro de veilingring uit richting Beieren.

De totale opbrengst bedroeg 19.538.00 euro. Gemiddeld moest er 426.680 euro geïnvesteerd worden voor een van de springtalenten en 369.625 euro voor een paard uit de dressuurcollectie. Er kon in de hal persoonlijk of telefonisch geboden worden; de internationale clientèle kwam onder meer uit Duitsland, Italië, Zweden, Frankrijk, Spanje, Korea, Marokko, Mexico of de VS. Ongeveer 1.000 toeschouwers volgden de actie via livestream.

Paul Schockemöhle sprak met fokkers-trots: "Dit was de meest succesvolle veiling tot nu toe, ook een resultaat van de geweldige fokkerij waar ik me de afgelopen 20 jaar aan heb gewijd. Vooral voor mij als fokker is dit een enorm succes vanwege de kwaliteit van de paarden. Van de dressuurpaarden zijn er ook 18 afkomstig van Lewitz."

"We hebben dit jaar een geheel nieuwe opzet ontwikkeld, de klandizie was zeer tevreden, de sfeer heel persoonlijk en vertrouwd. Ik ben verheugd over deze succesvolle afsluiting van het jaar, de P.S.I. Auction heeft zijn reputatie weer eens over de landsgrenzen heen bewezen", concludeerde Ulli Kasselmann na afloop van de 42e veiling.

Bron: Persbericht