Gisteren imponeerden de oranje jassen met een overtuigende Nations Cup overwinning in Barcelona. Ook het Amerikaanse en Belgische team wisten mooi te presteren en een leuk visitekaartje af te staan. Maar wist je dat ... ... In totaal zes ruiters een 100.000 euro bonus verdeelden om foutloos te blijven op Donderdag avond en alle andere dagen. Enkel deze zes ruiters slaagden er in om over alle omlopen het hout in de lepels te houden. Dit waren Gregory Wathelet, Harrie Smolders, Jur Vrieling, Lauren Hough en Eric Lamaze.

... Dit was de tweede Nederlandse Nations Cup overwinning in de vijfjarige geschiedenis van de FEI NAtions Cup Finale in Barcelona. Het Nederlandse team won de finale ook in 2014.

... Enkel de Zweedse chef d'Equipe, Henrik Ancarcrona, er voor koos een vervangende ruiter aan te stellen voor de ultieme finale omloop op zaterdag avond. Hij koos resoluut voor Evelina Tovek met Castello.

... De wedstrijd uiteindelijk met een uur en drie kwartier vertraging toch van start gegaan is. Dit door problemen met een lichtmast. ... Er in totaal 1,25 miljoen euro in prijzengeld te rapen was ...