De politie in Amsterdam Nieuw-West heeft vannacht haar handen vol gehad aan drie wilde paarden die in het Westelijk Havengebied op zoek waren naar een lekker maaltje.

De dieren liepen langs de Westpoortweg, waar ze zich het gras goed lieten smaken. Vermoed werd dat ze uit het nabijgelegen Geuzenbos afkomstig waren, meldt de politie op Facebook De agenten besloten een deel van de weg af te zetten, om de paarden vervolgens weer naar terug te drijven naar het bos. Dat was niet heel makkelijk, omdat ze het gras maar wat lekker vonden. "Vannacht kregen wij de melding dat er paarden langs de weg liepen in het westelijk havengebied. Ter plaatse troffen wij drie wilde paarden aan, mogelijk afkomstig uit het nabijgelegen Geuzenbos. Ter voorkoming van onveilige situaties hebben wij de rijbaan deels afgezet. De paarden hebben wij met mankracht weer in hun natuurlijke omgeving gedreven. Best eng als zo'n paard of je af komt stormen!", aldus de Politie Amsterdam Nieuw-West.
MANKRACHT VS PAARDENKRACHT #panwz Vannacht kregen wij de melding dat er paarden langs de weg liepen in het westelijk... Geplaatst door Politie Amsterdam Nieuw-West Zuid op dinsdag 12 april 2016