Skip to content

Copyright

Verdachten paardenvlees-sjoemelaars voor de rechter

Vandaag moeten drie verdachten voor de rechtbank van Den Bosch verschijnen die door het Functioneel Parket van het Openbaar Ministerie met hun bedrijven zijn aangeklaagd voor het gesjoemel met paardenvlees. Waarom zou Ben van Hattem, eigenaar van een grote slachterij in Dodewaard, in godsnaam met paardenvlees willen sjoemelen? Frank van Gaal, raadsman van de 52-jarige ondernemer, stelt de vraag en zegt er alleen 'niet’ op te kunnen antwoorden.  Van Hattem verwerkte in 2014  rond de 800 pony's. ,,Voor een leek klinkt dat veel. Maar er werden toen 600 runderen per week geslacht’’, weet de advocaat. Dat goedkopere paardenvlees stiekem door rundvlees mengen, dat leverde de Betuwenaar helemaal niets extra’s op, wil Van Gaal maar zeggen. En stiekem meer paarden slachten? Dat ging niet, volgens hem. ,,Er liepen daar de hele dag controleurs rond, iedere dag. Meer lezen op De Gelderlander
Vandaag moeten drie verdachten voor de rechtbank van Den Bosch verschijnen die door het Functioneel Parket van het Openbaar Ministerie met hun bedrijven zijn aangeklaagd voor het gesjoemel met paardenvlees. Waarom zou Ben van Hattem, eigenaar van een grote slachterij in Dodewaard, in godsnaam met paardenvlees willen sjoemelen? Frank van Gaal, raadsman van de 52-jarige ondernemer, stelt de vraag en zegt er alleen 'niet’ op te kunnen antwoorden.  Van Hattem verwerkte in 2014  rond de 800 pony's. ,,Voor een leek klinkt dat veel. Maar er werden toen 600 runderen per week geslacht’’, weet de advocaat. Dat goedkopere paardenvlees stiekem door rundvlees mengen, dat leverde de Betuwenaar helemaal niets extra’s op, wil Van Gaal maar zeggen. En stiekem meer paarden slachten? Dat ging niet, volgens hem. ,,Er liepen daar de hele dag controleurs rond, iedere dag. Meer lezen op De Gelderlander
Vorige Eric Van der Vleuten: "Ik vind het nog steeds heerlijk om te rijden..." Volgende Henrik von Eckermann: "In de laatste lijn moest ik echt mijn kalmte bewaren..."