Natuurmonumenten klopte op het juiste moment aan. ,,Ik was met mijn vader al een paar jaar in gesprek over de toekomst van het bedrijf. De nieuwe wet- en regelgeving op het gebied van dierenwelzijn vraagt om forse investeringen. Ook het verouderde houten gebouw is aan vervanging toe. Verder ging de toegenomen drukte rondom het bezoekerscentrum van Natuurmonumenten meer en meer ten koste van de bereikbaarheid van de manege”, verklaart Groenewouds dochter Arlette (40), Zij leidt het bedrijf de laatste jaren. ,,Vroeger was ze míjn rechterhand, de laatste jaren was ik háár rechterhand”, zegt Dick Groenewoud.

Gemengde gevoelens over het einde van het bedrijf heeft zowel Groenewoud als zijn dochter. Ze noemen het ‘een rationele beslissing die met veel emoties gepaard ging’. Samen zijn zij het gezicht van de manege. Ook moeder Yvonne droeg flink bij. Ze deed de administratie en was altijd zeer betrokken ,,Een bedrijf beëindigen brengt altijd emoties met zich mee. En zeker als het een familiebedrijf is”, zegt Groenewoud.

Arlette is de derde generatie die de manege bestiert. Ze weet nog niet wat ze hierna gaat doen. ,,Maar ik ben ervan overtuigd dat ik met mijn ervaring en mijn hbo-opleiding wel wat anders vind.”

bron: Gelderlander.nl