Op 4 april 2016 stond de vergadering van het springforum vooral in het teken van het kampioenschapsreglement voor de Hippiade 2016, de stijlbeoordeling bij het springen en het uitschrijven van de nieuwe klasse BB door wedstrijdorganisaties.
Andere onderwerpen die aan bod kwamen zijn de startgerechtigdheid van 3/4*** eventingruiters in de klasse B, het gebruik van de bodybandage, doorrijden na een val in het parcours en het afnemen van de helm tijdens een ereronde. Voor het kampioenschap zijn de volgende drie belangrijke veranderen doorgevoert:
  • Het aantal paarden welke een deelnemer mag starten op een kring of regiokampioenschap zal vrijgelaten worden. Wil een kring of regio dit toch beperken dan zal men dat in het vraagprogramma moeten regelen.
  • Deelnemers mogen op kampioenschappen alleen starten in de hoogste klasse waarin met in het betreffende seizoen is uitgekomen.
  • Bij het verenigingskampioenschap worden alle 4 springresultaten meetellen, daarmee komt het streepresultaat te vervallen.
Andere belangrijke wijzigingen:
  • Het springforum wil de stijlbeoordeling in de klasse B verbeteren, aangezien er regelmatig vragen over deze beoordeling aan het springforum worden gesteld. Hoe is nu nog niet duidelijk, maar daar zal het forum in de toekomst  aandacht aan geven
  • Het streven is om op iedere wedstrijd een BB-rubriek uit te schrijven. Nu schrijft nog 20% geen BB uit, waardoor ruiters die niet een startpas willen maar wel kennis willen maken dus in 1/5 springwedstrijden niet kunnen starten,.
  • Eventingruiters die in het voorgaande jaar in een 3* en/of 4* eventingwedstrijd zijn gestart, mogen in het betreffende jaar niet meer voor de prijzen in de klasse B springen uitkomen.
  • Het is niet toegestaan om in prijsuitreikingen, ereronden en tijdens het spelen van het volkslied de helm af te nemen. Ook de regel waarbij met groeten het dan wel of niet afnemen van de helm vrij gelaten is zal worden herzien.
Kijk hier voor het volledige verslag van het springforum.