De vermaarde Spaanse rijschool heeft in het centrum van Wenen een groot optreden gegeven ter ere van het 450-jarig bestaan van het instituut.
Persbureau Reuters gaf vrijdag beelden vrij van de viering voor het het historische paleis De Hofburg. Tientallen toeristen hoopten op straat een glimp op te vangen van de vele paarden die meededen aan de viering. Het optreden werd gehouden in een tijdelijke piste die speciaal voor het evenement werd gebouwd vanwege de eeuwenlange, vaak mondelinge overlevering van de oude trainingsmethodes uit de 17e en 18e eeuw, de “schatbewaarder” van de zogenaamde Klassieke Rijkunst. Hoewel de naam doet vermoeden dat de school in Spanje te vinden is, ligt hij midden in het oude centrum van de Oostenrijkse hoofdstad.
De Spaanse rijschool is gevestigd in Wenen in Oostenrijk. Het is een van de oudste scholen voor het opleiden van paarden. Het instituut wordt voor het eerst in 1565 genoemd en is hiermee de oudste nog bestaande rijschool ter wereld. De "Winterreitschule", de barokke rijzaal die onderdeel uitmaakt van deHofburg, stamt uit 1735. Oorspronkelijk was de Spanische Hofreitschule eigendom van de keizerlijke familie, en diende om de adellijke jeugd te leren paardrijden, om paarden te trainen als rij- en paradepaard voor de hoge hofadel, en voor representatiedoeleinden. Tegenwoordig is het een toeristische attractie geworden. In de rijschool vind je de wereldberoemde Lippizaners die onder andere de oefening: de levade tentoonstellen. (het paard verzamelt zijn krachten zodat hij zijn achterbenen sterk buigt, zich verheft en de voorhand optilt. In het meest ideale geval raken de spronggewrichten zelfs bijna de grond)