De veiling van het Springpaarden Fonds Nederland is zojuist afgesloten. Daarbij was het laatste geldige bod op Jeroen Dubbeldam's kampioenenpaard 850.000 Euro. De 12-jarige Rash R-zoon sprong reeds een imposant palmares bijeen.

Onder het zadel van Nederlands springruiter, Jeroen Dubbeldam wist Zenith SFN Wereldkampioen en Europees kampioen te worden. Eerder gaf Dubbeldam al aan dat de verkoop van de paarden niet goed aanvoelt.

“Vijf jaar geleden hebben we dit plan gemaakt. Ik wist dat Zenith verkocht zou gaan worden, dus daar moet en mag ik niet over zeuren. Maar ik heb met hem zulke mooie dingen meegemaakt, heel veel gewonnen en dan wordt-ie online verkocht. ”

Wout-Jan van der Schans' toppaard, Aquila SFN (v. Ovidius) werd gesloten op een totaal van 750.000 euro. Er werd in totaal vijf keer geboden op de ruin. De online veiling van het SFN sloot af met een totale omzet van 1.925.000 euro. Dit is ver onder de beoogde 3 miljoen euro.

Enige paard waar geen bod op werd uitgebracht is Chuck Blue SFN. Deze 9-jarige Mr. Blue nakomeling werd vorig jaar nog uitgebracht door eveneens Jeroen Dubbeldam.