Opnieuw heeft een schuldeiser beslag gelegd op Platinum Stable in Riel. Dit keer eist een bedrijf uit Estland 260.000 euro van eigenaar Chris Wilaras van het Rielse paardencentrum. Het bedrijf staat inmiddels te koop, maar het kan niet worden verkocht zolang het beslag erop zit.  Vanuit Indonesië laat Wilaras weten geen tijd meer te hebben voor zijn bedrijf in Riel. ,,Ik heb het te druk in Singapore en op Bali”, laat hij weten. Dat hij zijn bedrijf niet kan verkopen omdat er beslag op legt, stopt de ondernemer niet. ,,We gaan naar de rechter. De ruiter heeft zo slecht gereden op mijn paard, dat het minder waard is geworden.”

Het bedrijf van de betreffende ruiter heeft zes dagen geleden conservatoir beslag laten leggen op de panden aan de Gilzerbaan en alle gronden daar omheen die in het bezit zijn van Wilaras. In maart 2016 legden drie schuldeisers beslag op de bezittingen van Wilaras in Riel. Een openbare executieverkoop werd toen op het laatste moment afgewend omdat de Indonesische zakenman een deel van zijn schulden betaalde.

Een Servische werknemer die in Riel een oogje in het zeil houdt aan de Gilzerbaan, zegt dat hij in elk geval tot het einde van de maand blijft. ,,Alle paarden zijn inmiddels weg. Nu de stallen leeg zijn, is mijn hart ook leeg.”

Lees meer op Brabants Dagblad