Meerdere hulpdiensten, waaronder een traumahelikopter, kwamen naar de plek van het ongeluk. Het slachtoffer was bewusteloos en werd zwaargewond naar het ziekenhuis in Tilburg gebracht.

Iets verderop op de Pals was Lieke Saes aan het hardlopen met haar man naast haar op de fiets. „Opeens zagen we het op hol geslapen paard in galop recht op ons afkomen. Ik dacht: ‘Oh jee, het paard rent straks richting de N65. Ik moet hem stoppen.’”

Saes maakte zich groot en bleef recht voor het paard stilstaan. Dat hielp. Het dier stopte op een meter afstand van de vrouw.

Slachtoffer zwaargewond

Haar man besloot te kijken waar het dier vandaan kwam en vond de ruiter zwaargewond, vlakbij het terrein van Prisma. Meerdere mensen kwamen naar het slachtoffer en bleven tot de hulpdiensten arriveerden.

De hardloopster liep op dat moment met het paard naar een woning met een groot terrein. „Een agent schoot te hulp en samen hielden we het dier stevig vast toen de traumahelikopter in het weiland naast het terrein landde.”

Paard terug naar eigenaar

Agenten brachten het paard terug naar de naar de eigenaar, zo’n 500 meter verderop. „Daarna ben ik weer verder gegaan met hardlopen. Ik moest nog acht kilometer naar huis.”

Waardoor de ruiter van het paard viel, is nog onduidelijk. De arts van de traumahelikopter is met het zwaargewonde slachtoffer mee naar het ziekenhuis gegaan.

bron: Brabants Dagblad