Netjes en correct paardrijden staat centraal in de KNHS-Hartog Trophy. Het was dan ook mooi dat Rob Ehrens naar Vragender kwam om de jeugdruiters op die aspecten in de ring te beoordelen. Ehrens was enthousiast over zijn middag in de piste. “Ik zag leuke combinaties die goed bezig waren met het rijden. De één wat beter dan de ander, maar dat is normaal. Ik heb het een leuke middag gevonden en ik hoop dat de ruiters er een educatieve middag aan overgehouden hebben.”

Aan het werk

“Er waren een mooi aantal combinaties die ik een 8 of 8,5 kon geven. Ik was daar best positief over”, vertelt de voormalig bondscoach van de springruiters. “Ik kon ook wel wat tips meegeven, maar het is kort dag om dat dan in de barrage al terug te zien. De barrage is op tijd en dan heb je daar soms ook niet de tijd voor. Er waren ook combinaties die op dit moment nog geen 8 kregen, maar misschien een 7 of 7,5. Er zijn combinaties die nu ook weten waar de schoen wringt en waar ze aan moeten werken. Met die informatie kunnen ze wat gaan doen en degenen die daar wat mee gaan doen komen verder. De bal ligt altijd bij de leerling zelf.”

Complimenten

In de rubriek voor de pony’s kreeg Tessy van der Velden Jonkers 84 stijlpunten en Stella Heijligers zelfs een halve punt meer. De jongedames kregen dan ook de complimenten van Rob Ehrens: “Tessy en Stella reden echt lekker, heel fijn.” Tessy won de dagprijs, door ook de barrage te winnen. Stella Heijligers en haar pony Thistje Junior gingen er met de eindoverwinning vandoor.


Bron: KNHS