Iedereen is straks welkom, van hobbyist tot topsporter, zegt dierenarts Arie Hoogendoorn. Samen met collega Vic van Loon is hij de nieuwe eigenaar van de voormalige manege Het Rutbeek aan de Haaksbergerstraat. Al is van dat complex weinig meer over. „Behalve de rijstal is alles gesloopt. Het is de bedoeling hier een moderne, nieuwe kliniek te bouwen."

Gouden speld

De plannen voor de nieuwe paardenkliniek liggen er al enige jaren. Hoogendoorn en Van Loon zijn met hun kliniek De Watermolen nu nog gevestigd aan de Watermolenweg in Haaksbergen. Die locatie is eigendom van dierenarts Jan Greve. Hij ontving in 2018 een gouden speld voor zijn werk voor de de Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie.

Greve blijft met zijn sportstal en dekstation aan de Watermolenweg. Huurders Van Loon en Hoogendoorn willen met hun kliniek verhuizen naar het buitengebied van Enschede. „Onze kliniek is de afgelopen jaren gegroeid. Tegenwoordig werken we met zes dierenartsen”, aldus Hoogendoorn. „Op de nieuwe locatie krijgen we meer ruimte voor de kliniek, zijn we beter bereikbaar en is er een betere parkeergelegenheid.” De naam van de kliniek, De Watermolen, verhuist mee naar Enschede.

Bron: Tubantia.nl