Deze week is ‘Butet’ ruiter Olivier Seynhaeve onze gastblogger van dienst. Sinds enkele dagen is hij op de CSIO van Lissabon waar vanaf vandaag de eerste rubrieken worden gesprongen. In zijn eerste BLOG blikt hij vooral terug op de voorbije dagen. Na 3 dagen onderweg te zijn samen met Dominique Joassin zijn we dinsdagochtend omstreeks 5 uur lokale tijd in de ochtend aangekomen op de CSIO van Lissabon met een temperatuur van 20 graden. Door het vroege uur van aankomst konden we de vrachtwagen tot tegen de stallen rijden en uitladen. Eenmaal uitgeladen zijn we de vrachtwagen gaan parkeren en even gaan uitrusten. Karline De Brabander haar paarden kwamen dan na de middag ook aan met het transport firma van Vincent Vanloo. Alle paarden hebben goed gereisd op het eerste zicht en kwamen fris van de vrachtwagen. Maar het is toch wennen aan de warmte hier. De ventilators draaien op volle toeren. Op dinsdag hebben we de paarden rustig wat losgereden en nadien zijn we samen iets gaan eten tegen de avond . We kregen van de organisatie een prachtig hotel op 2 km van de wedstrijd. We kunnen een shuttle nemen of gezellig wandelen naar de wedstrijd. Woensdag zijn we dan vroeg naar de wedstrijd vertrokken om de paarden los te rijden. Pieter Clemens kwam normaal tegen de middag aan met het vliegtuig, maar door de technische problemen in België is hij uiteindelijk pas omstreeks middernacht geland. Omstreeks 15 uur hadden we veterinaire keuring waar alle paarden “fit to compete” werden bevonden. Hierna zijn we naar de bar getrokken om te schuilen aan de drukkende warmte, want de thermometer gaf 35 graden aan. Zo hebben we enkele andere teams leren kennen. De wedstrijd zelf word dit jaar voor de 105e keer georganiseerd en er hangt een speciale sfeer. Alles is hier heel gezapig en niemand heeft hier precies last van stress, ze waren zelfs nog de piste aan het maaien en de hagen aan het scheren. De piste oogt groot en ligt er goed bij. Op donderdag beginnen de eerste proeven omstreeks 11 uur. Iedereen is er klaar voor en we hopen hier een goeie tijd te beleven.
Deze week is ‘Butet’ ruiter Olivier Seynhaeve onze gastblogger van dienst. Sinds enkele dagen is hij op de CSIO van Lissabon waar vanaf vandaag de eerste rubrieken worden gesprongen. In zijn eerste BLOG blikt hij vooral terug op de voorbije dagen. Na 3 dagen onderweg te zijn samen met Dominique Joassin zijn we dinsdagochtend omstreeks 5 uur lokale tijd in de ochtend aangekomen op de CSIO van Lissabon met een temperatuur van 20 graden. Door het vroege uur van aankomst konden we de vrachtwagen tot tegen de stallen rijden en uitladen. Eenmaal uitgeladen zijn we de vrachtwagen gaan parkeren en even gaan uitrusten. Karline De Brabander haar paarden kwamen dan na de middag ook aan met het transport firma van Vincent Vanloo. Alle paarden hebben goed gereisd op het eerste zicht en kwamen fris van de vrachtwagen. Maar het is toch wennen aan de warmte hier. De ventilators draaien op volle toeren. Op dinsdag hebben we de paarden rustig wat losgereden en nadien zijn we samen iets gaan eten tegen de avond . We kregen van de organisatie een prachtig hotel op 2 km van de wedstrijd. We kunnen een shuttle nemen of gezellig wandelen naar de wedstrijd. Woensdag zijn we dan vroeg naar de wedstrijd vertrokken om de paarden los te rijden. Pieter Clemens kwam normaal tegen de middag aan met het vliegtuig, maar door de technische problemen in België is hij uiteindelijk pas omstreeks middernacht geland. Omstreeks 15 uur hadden we veterinaire keuring waar alle paarden “fit to compete” werden bevonden. Hierna zijn we naar de bar getrokken om te schuilen aan de drukkende warmte, want de thermometer gaf 35 graden aan. Zo hebben we enkele andere teams leren kennen. De wedstrijd zelf word dit jaar voor de 105e keer georganiseerd en er hangt een speciale sfeer. Alles is hier heel gezapig en niemand heeft hier precies last van stress, ze waren zelfs nog de piste aan het maaien en de hagen aan het scheren. De piste oogt groot en ligt er goed bij. Op donderdag beginnen de eerste proeven omstreeks 11 uur. Iedereen is er klaar voor en we hopen hier een goeie tijd te beleven.