Tijdens het tweede NK voor Children zo een twee weken geleden in Mierlo was het Nina van Enckevort die op geweldige wijze de winst pakte met haar eigen opgeleidde Darc du Rona. Equnews sprak de amazone na afloop eens over haar NK, de voorbereiding en haar plannen voor de toekomst.

  1. Voor het eerste op het NK Children direct winnen, wat voor een gevoel geeft dat? Echt super gaaf. Ik had nooit gedacht dat ik met mijn jong paard zou winnen.

  1. Pas je je training in aanloop van een NK nog aan? En hoe benader je een kampioenschapswedstrijd op de dag zelf? Ik probeer hem thuis scherper aan de hulpen te krijgen en probeer hem dressuurmatig nog beter voor elkaar te hebben dat wissel ik af door regelmatig in het bos te gaan rijden zo zorg ik voor afwisseling voor mijn jong paard, ik zorg dat ik de dag ervoor alles heb gepoetst en mijn paard netjes gewassen is, s’morgens vlecht mijn moeder hem in en zijn we klaar om te gaan.

    NK Chilldren 2016 (2)
  1. Je won met Darc du Rona, die je zelf zadelmak maakte, hoe gaaf is dat! Hoe kwam dit paard bij je terrecht? En wat voor een paard is het, qua karrakter en omgang? Mijn vader kocht hem als 4 jarige hengst, soms is het echt een boef want hij kan super hoog bokken maar hij denkt altijd mee en heeft me nog nooit in de steek gelaten.

  1. Welke paarden en ponies heb je nog meer op stal? En kan je kort wat over ze vertellen. Ik heb nog twee andere D pony’s op stal staan : Diego waar ik vorig jaar in het DZ nederlandskampioen mee ben geworden en dinkytoy die er alles voor doet om geen fouten te maken zij loopt nu ook in het DZ.

    Nina van Enckevort-Darc du Rona-NK Mierlo2016 (3)
  1. We hopen nog veel van je te gaan zien! Wat gaat je planning voor de zomer zo een beetje zijn? Mijn planning voor van de zomer is nog een paar mooie internationale wedstrijden te mogen rijden. Ik blijf gewoon lekker hard door trainen en dan zien we wel waar we komen.

  1. Welke wedstrijd(en) zou een droom voor je zijn om een keer te mogen rijden? Het lijkt me geweldig om een keer op het EK mee te mogen rijden en een paar landenwedstrijden te rijden lijkt mij ook leuk.

  1. Hoe ziet een week (dagindeling) voor jou er zo een beetje uit? Bijna altijd is het s’morgens om 06:30 opstaan en om 07:00 aan fietsen naar school. Ik ben vaak om 14:45 uit. Eenmaal als ik thuis ben ga ik rijden, eten en naar bed.

  1. En hoe combineer je de paardensport met school? Als ik thuis ben ga ik meteen rijden, s’avonds huiswerk maken en of leren tot nu toe kan ik het goed combineren mijn moeder helpt me altijd uit school met de pony‘s.

    Nina van Enckevort-Darc du Rona-NK Mierlo2016 (2)
  1. Een vraag van onze collega’s in Lifestyle: In hoeverre ben je bezig met de stijl van je eigen rijkleding en matchende setjes voor je paard? Ik zorg dat ik er netjes uit zie en dat ik bijpasende setjes heb voor mij en mijn paard ik hoop dat ik een toekomstige sponsor krijg die mij daar nog meer bij kan helpen.

  1. Wie is voor jou het een groot voorbeeld als het om topsport gaat? Marcus Ehnning en Franke Sloothaak omdat ze een super nette stijl hebben een hun paarden dressuurmatig top voor elkaar hebben daar streef ik ook naar.
Nina van Enckevort-Darc du Rona-NK Mierlo2016 (1)