Er zijn enkele nieuwe regels in de FEI Jumping Rules voor 2019, en de wellicht meest besproken nieuwe regel is die over het gebruik van achterbeenbeschermers. Vanaf 1 januari zijn dit enkele  van de nieuwe regels van toepassing onder artikel 257 'Saddlery':

  • Beschermers met een beschermend element aan de binnen- en buitenkant, dus die de volledige kogel beschermen zijn toegestaan als ze aan de volgende criteria voldoen: - Een maximale lengte van 20 centimeter - Het geronde, beschermende gedeelte moet rond de kogel zitten - De binnenkant van de beschermer moet glad zijn en mag geen druk uitoefenen. Schapenvacht is ook toegestaan. - De beschermer moet twee elastieken hebben met een minimale breedte van 2,5 centimeter elk.
  • Qua bevestiging zijn de volgende types toegestaan: - Knoppenbevestiging: riempjes met gaten die op een knopje worden bevestigd - Haakbevestiging: riempjes met een haak aan het uiteinde die in een oog past
  • De bevestiging moet van één kant naar de andere kant lopen en mag niet rondom de hele beschermer gedraaid zitten. De bevestiging mag maar één kant op gaan.
  • Geen bijkomende elementen mogen aan of in de beschermer toegevoegd worden.
Er zijn ook aanpassingen wat betreft competities voor jonge paarden: Nu kunnen OC's ook rubrieken hebben voor vijfjarige paarden. Ook de regels voor kledij, beschermende hoofddeksels etc. werden een beetje versoepeld; wedstrijdjasjes mogen nu eender welke kleur hebben. De nieuwe regels gelden voor ponyruiters, children, amateuren en veteranen. Klik hier voor alle regels.