Het tafereel wordt gefilmd en op social media geplaatst, waar er gemengde reacties loskomen. De een spreekt van dierenmishandeling, waar de ander er wel de lol van inziet.
Niet nuchter
De directeur ging, na het zien van de opmerkelijke beelden, in gesprek met de chauffeur. Die vertelde hem dat hij bij zijn laatste rit te maken kreeg met een groep van tien personen, die allemaal goed in het glaasje hadden gekeken. Er ontstond een discussie tussen de groep en de chauffeur, waar laatstgenoemde uiteindelijk toch mokkend instemt met de entree van het dier.
"Mijn chauffeur had een dienst van bijna twaalf uur erop zitten, en was bezig aan zijn laatste rit. Omdat hij geen ruzie wilde maken met de beschonken jongeren heeft hij schoorvoetend ingestemd, en de pony toegelaten. Maar een fijn gevoel hield hij er niet aan over", vertelt Veenhuis.

Medelijden

Rustige rit
De chauffeur vertelde aan zijn baas zich schuldig te voelen over de gang van zaken. Veenhuis: "Mijn collega vond het zielig voor het beest, maar heeft er tegelijkertijd alles aan gedaan om het dier zo comfortabel mogelijk te verplaatsen." De busrit duurde dan ook langer dan gebruikelijk. "Normaal duurde dit ritje tussen Zuidlaren en Assen twintig minuten, maar mijn collega heeft er dit keer 35 minuten over gedaan. Hij reed extra zacht, puur en alleen om de pony te beschermen."