Het is mooi om te zien dat op zo’n moment de saamhorigheid in Nederland groeit. Gisteren is er maar liefst 106 miljoen euro opgehaald tijdens de landelijke Giro555-actiedag Samen in actie voor Oekraïne. En dit bedrag stijgt nog steeds, want de hulp is hard nodig.

Naast de hoge nood voor humanitaire hulp komen er ook steeds meer verontrustende berichten van Oekraïense paardeneigenaren die niet meer in staat zijn om voor hun paarden te zorgen. Hooi en stro raken op, maar ook moeten eigenaren noodgedwongen vluchten. Het enige wat ze dan kunnen doen is de paardenstallen open laten in de hoop dat de paarden zelf kunnen overleven. Als paardenliefhebbers gaat dit ons natuurlijk ook aan het hart.

De Oekraïense paardensportbond, Ukrainian Equestrian Federation (UEF), is een internationale hulpactie gestart om paardeneigenaren te helpen. Op het platform www.helpukrainehorses.eu kunnen mensen op verschillende manieren hulp bieden aan degenen die dat nodig hebben. U kan ook rechtstreeks een bijdrage leveren via EQUIVOX Crowdfunding.