Vandaag ondertekenden N.O.P.- en KNHS-bestuurslid Emile Hendrix en eigenaar en amazone Nicole den Dulk (op de foto in actie met Fifthy Fifhty zojuist tijdens het NK) tijdens het NK Dressuur in Ermelo het contract waarin staat dat het dressuurpaard Wallace (Future x Rohdiamant) tot en met de Paralympische Spelen van Rio de Janeiro 2016 is vastgelegd door de Stichting Nederlands Olympiade Paard (N.O.P.).

Wallace is het succesvolle para-dressuurpaard van Nicole den Dulk. De combinatie won op het WK 2014 in Normandië tweemaal een individuele bronzen medaille in Grade 1B. Dit jaar werden ze tweede in de finale van de KNHS-Para Dressuur Trophy tijdens het CHIO Rotterdam en won ze de kleine finale op het NK in Ermelo.

Nicole den Dulk zit met Wallace N.O.P. (v.Future) in het Paralympisch kader. Met de twaalfjarige KWPN-ruin hoopt Den Dulk haar grote droom waar te maken en deel te nemen Paralympics in Rio 2016. Eerder werden ook de dressuurpaarden Vedet PB N.O.P. van Sanne Voets, Alphaville N.O.P. van Frank Hosmar, Uniek N.O.P. van Rabo Talent Rixt van der Horst al vastgelegd door de stichting. “Met de toevoeging van Wallace worden de kansen om in Rio met een absoluut top para-dressuurteam aan start te komen aanzienlijk vergroot,” zegt Emile Hendrix.