Morgan Barbançon voelt zich genoodzaakt om te reageren op de valse beschuldigingen die de afgelopen dagen op sociale media de ronde doen. Ze spreekt over de immense pijn die deze ongefundeerde beschuldigingen veroorzaken en benadrukt haar levenslange toewijding aan paarden.

"Paarden zijn mijn leven. De liefde die ik voor hen heb gaat dieper dan alles. Elke suggestie dat ik hun welzijn in gevaar zou brengen, is zo absurd dat het me breekt om te denken dat iemand zulke dingen zou kunnen zeggen," aldus Barbançon. Ze legt uit dat haar straf van het CAS niet te maken heeft met enig wangedrag jegens haar paarden, maar voortkwam uit administratieve problemen met het bijwerken van haar locatiegegevens.

Barbançon roept mensen op om de waarheid te zoeken en feiten te verifiëren voordat ze schadelijke discussies aangaan. Ze benadrukt dat succes in de paardensport voortkomt uit liefde en wederzijds respect. "Ik heb altijd geloofd dat succes met paarden komt vanuit een plaats van liefde en respect. Iedereen die weet hoeveel werk en liefde hierin zit, begrijpt dat dit niet kan zonder een sterk team achter je."

Ze eindigt met een dankwoord aan degenen die haar steunen: "Voor degenen die in me geloven en mijn integriteit vertrouwen, ik kan jullie niet genoeg bedanken. Het betekent de wereld voor me terwijl ik door deze moeilijke tijd navigeer. Mijn paarden zijn mijn leven; ze zijn de reden dat ik elke dag opsta en de reden waarom ik ben wie ik ben."