De brand die vanochtend woedde bij manege Hippisch Centrum Exloo is waarschijnlijk aangestoken. Dat zegt manegevoorzitter Jan Haikens.

Haikens zegt dat er ook sporen van een inbraak in de kantine zijn gevonden. Een politiewoordvoerder laat weten dat het er alle schijn van heeft dat de brand is aangestoken. Omdat het onderzoek nog loopt, kan hij er verder niks over zeggen.
In de manege stonde elf paarden en pony's. Die konden op tijd naar buiten worden gehaald, maar worden voor de zekerheid wel door een dierenarts onderzocht. De brand werd ontdekt door iemand die de paarden vanochtend rond negen uur wilde voeren. Er bleken op meerdere plekken in de manege brandhaarden te zijn. De brandweerkorpsen van 2e Exloërmond en Borger hadden het vuur na anderhalf uur geblust. "Tot onze schrik ontvingen wij vanmorgen het bericht dat er brand was in de manege. De brandweer heeft samen met twee personen die daar aanwezig waren en de brand ontdekte direct de aanwezige paarden in veiligheid gebracht. Vervolgens heeft de brandweer de brand geblusd. De schade is aanzienlijk. De Politie doet zo snel mogelijk onderzoek naar de oorzaak van de brand. In ieder geval is de toegang tot de manege, totdat het onderzoek is afgerond, volledig gesloten. De toegang is zelfs verboden. Wij hopen dat u begrip hebt voor de ontstane situatie. Tengevolge van de brand zullen de lessen en de overige mogelijkheden en activiteiten tot nadere berichtgeving worden uitgesteld. Wij hopen op uw begrip hiervoor." schrijft het bestuur van het Hippisch Centrum op de site van Hippisch Centrum Exloo