Visser ging tien jaar geleden met zijn Deventer vastgoedbedrijf Eurocommerce ten onder in de economische crisis. Bovendien bleek te hebben gefraudeerd en bleven banken bleven achter met een schuld van honderden miljoenen euro's. Sindsdien is alles wat het oud-Quote500-lid bezat verkocht. 

Niet alleen hebben alle kantoorgebouwen uit de Eurocommerce-portefeuille een nieuwe eigenaar, ook is een collectie Ferrari's, een superjacht en zijn paardenranch van de hand gedaan. Op die Lochemse ranch voerde hij zijn grootste passie uit, de paardensport. Zijn toppaard, Olympisch medaillewinnaar London, wisselde voor miljoenen van eigenaar.

Nu schakelt de curator die Vissers privé-faillissement afwikkelt een verkopend makelaar in, om ook Vissers laatste bezit te verkopen: de woonboerderij aan de aan rand van het welgestelde Gorssel. "We vergelijken momenteel de prijzen van makelaars." De curator gokt dat een verkoopbord niet lang in de tuin zal staan. "Dat 'Te Koop-bord' trekt hij direct uit de tuin." De oud-vastgoedtycoon verzet zich stevig tegen de verkoop van het huis. 

In een gesprek met RTV Oost laat hij weten er dan ook alles aan te doen om de verkoop tegen te gaan. "We dienen een tuchtklacht in tegen de curator. Als hij ons huis nu verkoopt, doet hij aan heling. Want ons faillissement is onterecht uitgesproken."

Ger Visser was topman van de failliete kantorenreus Eurocommerce uit Deventer. Het bedrijf viel tien jaar geleden om in de economische crisis. Het bleek dat Visser had gefraudeerd en talloze documenten had vervalst. Voor beide feiten is hij veroordeeld. In totaal is hem bij elkaar opgeteld 6,5 jaar celstraf opgelegd. In beide zaken zal hoger beroep volgen.

Bron: RTV Oost