De serie begint op 8 mei in Mannheim en zal dezelfde structuur volgen als in 2021. Er zullen twee regionale kwalificatiewedstrijden plaatsvinden voor elke regionale groep, waarbij de beste vijf teams doorgaan naar de halve finales. Van daaruit worden de beste 10 teams uitgenodigd voor de grote finale, die op 11 september in Warschau wordt gehouden.

De Longines EEF Series, gecreëerd door de Europese Hippische Federatie (EEF), geeft paarden en ruiters in ontwikkeling de kans om technische expertise op te doen in wedstrijden op hoog niveau, waardoor de nationale teams sterker worden en de kloof naar de Division 1 Series wordt overbrugd. De Series moedigt landen proactief aan om hun jongere talenten in te zetten, waarbij elke ploeg een U25-ruiter moet opstellen om de progressie van ruiters door de rangen te waarborgen.

De finale in Warschau zal een extra stimulans zijn, aangezien de winnaars van de competitie promoveren naar de Longines FEI Jumping Nations Cup™ Division 1 voor het seizoen 2023.

"We zijn erg blij dat we de Series kunnen voortzetten met de steun van titelpartner Longines, wiens jarenlange steun aan de springsport in Europa, en de Nations Cup competitie in het bijzonder, het mogelijk maakt dat onze sport zich kan blijven ontwikkelen tot het hoogst mogelijke niveau", Theo Ploegmakers, EEF President. "Ik ben erg enthousiast om de volgende editie van deze belangrijke serie aan te kondigen. Na het succes van vorig jaar kijken we ernaar uit om onze Europese naties te verwelkomen voor een nieuw seizoen van spannende competitie. Dit jaar komt daar het wereldkampioenschap in augustus bij, en we weten dat de Longines EEF Series een belangrijk instrument zal zijn voor de voorbereiding en teamselectie, waardoor de serie nog spannender wordt." 

Volledige kalender:

06-10 mei Longines EEF Series Qualifier in Mannheim (GER) Groep Centraal

19-22 mei Longines EEF Series Kwalificatiewedstrijd in Bratislava (SVK) Groep Centraal

19-22 mei Longines EEF Series Kwalificatiewedstrijd in Aalborg (DEN) Groep Noord

26-29 mei Longines EEF Series Kwalificatiewedstrijd in Lissabon (POR) Groep West

02-05 juni Longines EEF Series Kwalificatiewedstrijd in Madrid (ESP) Groep West

02-05 juni Longines EEF Series Kwalificatiewedstrijd in Athene (GRE) Groep Zuid

09-12 juni Longines EEF Series Kwalificatiewedstrijd in Drammen (NOR) Groep Noord

16-19 juni Longines EEF Series Kwalificatiewedstrijd in Gorla (ITA) Groep Zuid

23-26 juni Longines EEF Series Halve Finale in Deauville (Frau) Noord-West

30-03 juli Longines EEF Series Halve Finale in Boedapest (HUN) Zuid-Centraal

08-11 sept Longines EEF Series Finale in Warschau (POL) 


De in 2009 opgerichte Europese Hippische Federatie (EEF) is het vertegenwoordigende orgaan voor de in Europa gevestigde nationale hippische federaties. In nauwe samenwerking met de Federation Internationale Equestre (FEI) en de nationale federaties werkt de EEF aan het maximaliseren van het potentieel en de ontwikkeling van de paardensport in het hele continent. De EEF zet zich in voor de promotie van de paardensport en haar goede praktijken, de ontwikkeling van de sport in heel Europa en het leiderschap voor een collectieve Europese stem in de sport.

Bron: persbericht