KNHS-penningmeester Jan Sonneveld werd tijdens de laatst gehouden Ledenraad benoemd in deze bestuursfunctie. Hij had deze vergadering direct een belangrijke taak met het toelichten van de Jaarrekening van 2021. Voorafgaand aan de vergadering hadden de leden van de Ledenraad in een vragenuur al de mogelijkheid gehad om zich verder te laten informeren over de gepresenteerde jaarreking. De KNHS sluit, na het verlies in 2020 van -1,1 miljoen euro in 2020, 2021 af met een positief resultaat van 2,4 miljoen euro. Dit resultaat wordt sterk positief beïnvloed door de eenmalige effecten van de coronapandemie en de overheidsbijdrage die de KNHS als gevolg daarvan heeft ontvangen. Dit resultaat is dus niet structureel maar éénmalig. Voor de komende jaren zal een dergelijk positief resultaat niet behaald worden. Financieel directeur Theo van der Meulen nam de Ledenraad vervolgens mee in een uitgebreide presentatie over de jaarrekening en de behaalde financiële resultaten. Hierbij gaf hij aan dat het genormaliseerde resultaat, dus zonder de ontvangen overheidssteun, 80K positief is. Aangevuld met de onzekerheid over de uitzonderlijk hoge inflatie zal dit impact hebben op de toekomstige begroting van de KNHS.

Aan de Ledenraad werd toestemming gevraagd om 1,3 miljoen van het resultaat te bestemmen voor de verdere flexibilisering en vernieuwing van de wedstrijdsport en de vernieuwing van de ICT en Mijn KNHS. De overige 1,1 miljoen van het resultaat compenseert het verlies van 1,1 miljoen uit 2020 en wordt toegevoegd aan de algemene reserve.

De heer Perry Bogaard gaf een korte toelichting op de jaarrekening. Hij gaf een aantal aanbevelingen waarop de penningmeester Jan Sonneveld toezegde pro-actief de Ledenraad te informeren over de voortgang op deze aanbevelingen. Bogaard gaf de Ledenraad het advies hierin hun rol ook goed te blijven oppakken. Vervolgens gaf hij, namens de Financiële Commissie, de Ledenraad het advies in te stemmen met de Jaarrekening van 2021. Jacques van der Harst, voorzitter van de KNHS-regio Noord-Brabant, pleitte ervoor dat de Ledenraad betrokken wordt bij toekomstige besluitvorming over bestemmingsreserves. De Ledenraad stemde vervolgens unaniem in met de gepresenteerde jaarrekening en bestemmingsreserve.

bron: KNHS.nl