Van den Bent is in paardenminnend Nederland vooral bekend door zijn stem. Als omroeper op internationale evenementen en met name als radio verslaggever, liet hij Nederland meegenieten van de paardensport. 

In 1974 deed hij vanuit een telefooncel, vlak voor zijn eindexamen, in Dortmund zijn eerste radioverslag voor Tros Aktua. In de loop der tijd groeide dat uit tot vaste verslaggever voor NOS radio en TV.

Dat Ed van den Bent de erepenning ontving tijdens het CHIO Rotterdam heeft alles te maken met zijn loopbaan op dit internationale topconcours. Eind jaren 60 van de vorige eeuw begon Van den Bent als hulp op het stallenterrein van het CHIO. In 1970 trad hij toe tot het secretariaat en als 20-jarige werd Van den Bent gevraagd als omroeper van het CHIO en dat deed hij in het Duits, Frans en Engels. 

Een baan die uitgroeide naar omroeper en verslaggever van vele (inter)nationale paardensportevenementen zoals wereldkampioenschappen en Olympische Spelen. Naast de paardensport was hij ook te horen bij evenementen buiten de paardensport, zoals het ABN Tennis toernooi, de vierdaagse intocht en Prinsjesdag

bron: KNHS.nl - F. © Arnd Bronkhorst Photography