Het dressuurforum kwam op 10 april 2017 bij elkaar. Communicatie, evaluatie van de indoorkampioenschappen, de eerste aanzet voor wijzigingen in het disciplinereglement en het ontwikkelen van een visie voor de toekomst waren de belangrijkste onderwerpen.

Communicatie

Het dressuurforum heeft uitgebreid met de afdeling Communicatie van de KNHS gesproken over hoe we als KNHS optimaal met “het veld” kunnen en moeten communiceren. De juiste communicatie kan het imago van onze sport verbeteren, met name buiten onze branche. Dat is erg belangrijk, zeker in deze veranderende maatschappij. Het is ook bij belangrijk bij bijvoorbeeld reglementswijzigingen: onbegrip over een wijziging is vaak snel opgelost door uit te leggen waarom een besluit is genomen.

Eerste aanzet voor reglementswijzigingen

Onderwerpen die aan de orde kwamen bij de eerste besprekingen voor reglementswijzigingen voor volgend jaar waren o.a.
  • Jeugd in de dressuur en de mogelijkheden voor het aanbieden van een leeftijdsgericht sportaanbod in de dressuur, waarbij niet meer gekeken wordt naar de hoogte van de pony maar naar de leeftijd van de deelnemer.
  • De mogelijkheden voor het aanstellen van toezicht op het losrijterrein: wat zijn de voors en tegens? Voor welke wedstrijden kan een toezichthouder aangesteld worden, wat zijn de taken etc.
De komende vergaderingen wordt hier over doorgepraat.

Handicapregeling Subtop

Na advies van de technische commissie dressuur heeft het forum besloten om de handicapregeling zoals deze geldt voor de Subtop in de rubrieken die onder de Zware Tour vallen als volgt aan te passen, zodat organisaties op dit niveau drie rubrieken samen kunnen voegen: Zware Tour
  • Inter A en Inter II en Grand Prix
  • Inter A en Inter II en Grand Prix U25
  • Inter A en Grand Prix U25 en Grand Prix
  • Inter II en Grand Prix U25 en Grand Prix