In navolging van de FEI wordt per 1 september 2017 de lijst met toegestane bitten, hoofdstellen en sporen voor dressuur, springen en eventing uitgebreid. Er gaat niets van de lijst af. De toevoegingen betreffen vooral producten die al waren toegestaan. Bijvoorbeeld: een anatomisch bit met een nét iets andere buiging.

Omdat het om meerdere kleine wijzigingen gaat is het niet haalbaar om ze allemaal op te noemen, maar de belangrijkste zijn:
  • Een groot aantal van de afgebeelde trenzen is nu ook toegestaan in een anatomische vorm of met een verhoogd of gebogen tonggedeelte;
  • Er zijn wat vernieuwingen in de dubbelgebroken variaties van bitten;
  • Er zijn nieuwe typen hoofdstellen met gecombineerde keel/neus/kinriemen opgenomen;
  • Er zijn hoofdstellen opgenomen met een elastische inzet bij de bakstukken en teugels en ook in het kopstuk (de elastische inzet mag niet in aanraking komen met het bit)
  • Nieuw bij de toegestane sporen is het kliksysteem, waarbij de spoor direct aan de laars wordt geklikt.
Alle toegestane bitten, hoofdstellen en sporen voor dressuur, springen en eventing zijn met een afbeelding op de lijst opgenomen. Komt jouw bit, hoofdstel of spoor daarmee overeen? Dan mag je ermee rijden. De lijsten staan als download (PDF) bij het betreffende disciplinereglement.

GA METEEN NAAR HET DISCIPLINEREGLEMENT

Naar het disciplinereglement dressuur - Naar het disciplinereglement springen - Naar het discplinereglement eventing