De 62-jarige Koos van W. en zijn 32-jarige dochter Fenny van W. worden door justitie verdacht van witwassen. De politie vermoedt dat het terrein en de stallencomplexen van de manege in Rotterdam zijn gefinancierd met opbrengsten van hennepteelt.

Er werd beslag gelegd op het stallencomplex, zeven paarden, zadels, een vorkheftruck, een luchtdrukwapen en duur gereedschap.  De rechtbank boog zich eerder deze week vooral over de geldstromen in de familie. Een contante storting van ruim een ton op de rekening van pa, tienduizenden euro's op de rekening van zijn dochter en nog enkele andere andere bedragen van in de vele tienduizenden euro's gingen rond. De vader kon geen heldere verklaring geven voor de afkomst van het geld. Hij deed naar zijn zeggen in onroerend goed, had veel gespaard en van zijn vrouw had hij een grote som door haar gespaard geld gekregen.

Uiteindelijk heeft de rechtbank besloten de rechtszaak aan te houden omdat de advocaat van de manege-man plotseling financiële stukken van de boekhouder inbracht. ,,Een overzicht van inkomsten en uitgaven van 2011 tot en met 2016‘’, aldus de advocaat. De aanklager had er geen oren naar omdat de informatie wel erg laat werd aangeleverd. De rechtbank twijfelde over de waarde van het financiële overzicht omdat niet duidelijk werd op basis van welke informatie de boekhouder zijn werk had gedaan. Toch werd besloten het in ontvangst te nemen en aan het dossier toe te voegen. Over drie maanden, als de rechtszaak wordt voortgezet, zullen de cijfertjes worden besproken.