Lutz Ricken, een 56-jarige tandarts, die al meer dan veertig jaar actief is in het springen op hoog niveau, ontmoette Jens Wawrauschek in 2018 via een wederzijdse kennis. “Ik leerde Jens kennen via een succesvolle springpaardenfokker,” vertelt Ricken. “Sindsdien ben ik blijven samenwerken. Jens wist direct een paard voor me te vinden dat paste bij mijn wensen en ambities. Hij heeft dat paard met succes voor mij vermarkt, en de positieve ervaring bloeide uit tot een samenwerking."

Waarom Wawrauschek?

Voor Ricken is de aanpak van Jens Wawrauschek uniek, en die aanpak speelt een cruciale rol in hun langdurige samenwerking. “Jens weet altijd precies het juiste paard te vinden, en ik heb nooit eindeloos hoeven zoeken,” legt Ricken uit. “Hij heeft een scherp oog voor detail en kent mijn stijl als ruiter. We spreken dezelfde taal, zowel figuurlijk als letterlijk. Zijn lessen zijn analytisch en rationeel, en zijn adviezen zijn praktisch en helder. Hierdoor kan ik zijn instructies direct toepassen in mijn training.”

Jens biedt niet alleen ondersteuning bij de aankoop van een paard, maar ook bij de verdere ontwikkeling en het onderhoud van het paard-ruiter duo. “Onze samenwerking gaat verder dan alleen de koop en verkoop van paarden,” zegt Ricken. “Jens helpt me bij het trainen en begeleidt me tijdens wedstrijden. Dit zorgt ervoor dat ik me continu kan blijven ontwikkelen. Of het nu gaat om trainingen, wedstrijdbegeleiding of het eventueel verkopen van een paard dat niet aan mijn verwachtingen voldoet – ik kan altijd op Jens rekenen.”

Kwaliteit boven alles

Wat Jens Wawrauschek onderscheidt, is zijn zorgvuldige selectie en de kwaliteit van de paarden die hij aanbiedt. Voor Ricken is de betrouwbaarheid van Jens en de kwaliteit van de paarden doorslaggevend. “De paarden die ik via Jens heb gekocht, zijn stuk voor stuk van hoge kwaliteit en hebben allemaal een gedetailleerde achtergrond. Dit geeft me het vertrouwen dat ik een paard koop dat volledig bij mij past en me helpt mijn doelen te bereiken,” zegt Ricken.

Vertrouwen en transparantie

Naast de kwaliteit van de paarden waardeert Ricken ook de open en transparante werkwijze van Jens. “Alle zaken die we samen hebben gedaan, zijn altijd in volle transparantie verlopen. In de zes jaar dat ik Jens ken, is er een groot vertrouwen ontstaan. Het is prettig om samen te werken met iemand die zo betrouwbaar en helder communiceert,” vertelt Ricken.

Het is deze combinatie van vertrouwen, professionaliteit, en het vermogen om paarden op maat te selecteren, die Jens Wawrauschek een gewaardeerde speler maakt in de paardensport. Dankzij zijn kennis en inzicht kunnen ruiters zoals Lutz Ricken zich volledig richten op hun sport, wetende dat ze ondersteund worden door een expert die begrijpt wat ze nodig hebben om te doen wat ze graag doen en om daar ook in uit te blinken.