De vrouw vertelt Ger Visser dat ze met iets in haar maag zit en dat ze heel lang heeft nagedacht of ze hem wel zou bellen. Ze laat de naam Dik Wessels vallen: de eind 2017 overleden bouwondernemer en derde rijkste Nederlander. Annelies vertelt dat haar man projectontwikkelaar was en hetzelfde is overkomen als Visser.

In 2009 gingen ze voor een project in zee met Wessels, die vanwege zijn goede contacten met de bank en gemeente beloofde financiering en vergunningen te regelen. Maar toen die er niet kwamen, belandde de onderneming in financieel zwaar weer. Uit het niets vroeg Wessels vervolgens in 2011 faillissement van hun bedrijf aan en ging er met het bouwproject vandoor.

„Ja..., ja..., ja...”, zegt Visser met een lichte stemverheffing. Die handelswijze van Wessels is bekend. Visser vraagt of hij Annelies kan ontmoeten. De vrouw aarzelt, maar stemt in als de samenkomst nog diezelfde maandagavond 8 oktober plaatsvindt. Als locatie stelt ze het Van der Valk-hotel voor langs de A1 bij Amersfoort.

Visser neemt zoon Ger junior mee. Om 20.30 uur treffen de drie elkaar bij het afgesproken etablissement en gaan zitten in het restaurantgedeelte aan een hoge lange witte tafel met barkrukken. En daar doet Annelies haar verhaal.

volledig artikel op nrc.nl