De medewerkers van Fysiotherapie Oost Nederland (Fyon) hadden op 750 euro gehoopt om een deel van de kosten te kunnen dekken die ze op 16 juni zullen maken. Maar er kwamen zondag zo’n 140 deelnemers op de ‘Wandeling met Hindernissen’ af, waardoor het streefbedrag 350 euro hoger uitviel.

,,Als we het streefbedrag hadden gehaald, waren we al heel blij geweest. Je kunt je voorstellen hoe nu de stemming is”, zei woordvoerder Justin Beernink van Fyon na afloop.

De naam van de loop verwees naar het CSI in Geesteren, waar Fyon voor vijftien kinderen met uiteenlopende beperkingen een dag heeft geregeld voor het hele gezin. Onder meer paardrijden onder begeleiding is één van de onderdelen die dag. ,,Van directeur Rob Maathuis van het springconcours krijgen we alle medewerking voor deze dag”, vertelde Beernink. ,,Voor het paardrijden met de kinderen komt een gespecialiseerd team uit Limburg naar Geesteren. En zo zijn er nog meer zaken waar we budget voor nodig hebben.”

De medewerkers zetten zich op vrijwillige basis in en het initiatief kan ook rekenen op veel goodwill onder de lokale ondernemers. Die zorgden er zondag voor dat het de deelnemers aan de wandeling onderweg nergens aan ontbrak. ,,We krijgen van alle kanten bijval voor dit initiatief”, benadrukte Beernink. ,,We hebben deze kinderen in behandeling in onze praktijk en dan moet je denken aan echt zware handicaps. Wij zien wat de gevolgen voor het gezinsleven zijn. Dat een dagje uit met het hele gezin een hele toer is, een moeilijk te nemen hindernis zogezegd. Met deze wandeling hebben we die hindernis naar de hindernissen van het CSI samen met z’n allen genomen.”